אקזיטוואלי מסיירים ולומדים ביקב

כחלק מהעשרת הידע והרצון ללמוד על תרבות היינות בעולם בכלל בארץ בפרט,
נפגשו עובדי אקזיטוואלי וקומץ נבחר מספקי בחברה,
ביקב מקומי מצליח אשר זכה בפרסים בארץ וגם בעולם.
אקזיטוואלי
יום הסיור התחלק למספר תחנות, שהראשונה שבהם הייתה הסבר כללי בלובי מרכז המבקרים,
עובדי חברת אקזיטוואלי שמעו מעט על העבר המפואר של היקב ואיך הכל התחיל.

איך הגיעו למתכונים הסודיים שנשמרים בקנאות ואיך יודעים ביקב לבצע מיקס לקבלת היין המושלם.

ניתן גם הסבר על סוגי היינות הקיימים בארץ ובעולם ולמה ישנם סוגי יין
שניתן לייצר רק בארץ וסוגי יין שנכון להיום, אין באפשרותם לייצר בארץ
בגלל תנאי אקלים ואדמה שונים.

לאחר מכן ניתנה הזדמנות לעובדי אקזיטוואלי לשאול שאלות וכמובן לקבל תשובות.

בתחנה שניה

כבר הגישו כיבוד קל, גבינות, זיתים וקרקרים, בהמשך הסבירו שסוגי הגבינות,
הזיתים והקרקרים נבחרו במיוחד על מנת לפתוח את בלוטות הטעם ולהכין אותם לתחנת טעימות היין.
ניתן הסבר קצר כיצד האפריטיף מסייע לטעימת היין ושיטת הטעימה הידועה, שגם עליה ירחיבו בהמשך.

התחנה השלישית

הייתה במרתף החביות של חנות המפעל, המרתף גדול, אבל לא במיוחד,
הוא יותר נועד להמחיש את המרתף האמיתי שבוא מאחסנים את כל חביות היין ומסדרים אותם לפני סדר הוצאתם לפי שנים.

יש חביות אשר ינוחו שנה ויש חביות שינוחו עשרות שנים, יין טוב משתבח עם השנים, ולכן לרוב לא ממהרים להוציאו מהחבית.

עובדי חברת אקזיטוואלי שכבר היו צמאים, ביקשו לטעום יין ישירות מהחבית וכמובן שקיבלו טעימה ממה שחיכה להם בהמשך.

בתחנה הרביעית

הוקרן סרט קצר על תולדות המשפחה אשר הקימה את הייקב לפני למעלה מ-150 שנה ואיך הכל התחיל ועד עצם היום הזה.

איך משפחה קטנה הפכה לשם דרך בעולם היין האיכותי, בעלת מבחר משובח של יינות בעלי פרסים מקומיים ועולמיים.
מרגש היה ללמוד מה עבר על הייקב בכל שנותיו מיום הקמתו.

ובתחנה החמישית

איך לא, חיכה למבקרים שולחן ענק לטעימות יין והמון
מנות קטנות לנשנוש עם היין וגם שלא ישתו על בטן ריקה.

המבקרים מחברת ExitValley נהנו מאד והרעיפו מחמאות רבות על הערב הנפלא
וחלקם אפילו ציינו שיגיעו שוב עם בנות ובני זוגם.